Bli med i kodeklubben!

«Kodeklubben er et fritidstilbud der barn og ungdommer leker og lærer med programmering. Ideen er enkel: Frivillige med IT-kunnskap lærer barn å programmere i eller etter skoletid.»

Kodeklubben er et gratis tilbud drevet av frivillige som har lyst til å både lære selv og lære bort noe. Her kan du bli med uavhengig av tidligere kompetanse, dette kan være noe for både nybegynnere og erfarne kodere. Som nybegynner vil man etter hver kunne bli selvstendig og lage egne prosjekter, og som erfaren kan man få komme til et kodemiljø der man kan diskutere utfordringer og løsninger. Etter hvert som basiskunnskapen sitter kan deltakerne begynne å lage egne prosjekter ut i fra hva man selv ønsker, som man gjerne jobber med hjemme i mellom kodekveldene slik at kodeklubben kan brukes til å diskutere utfordringer.

Selve opplegget er foreløpig lagt opp til å være for aldersgruppen ungdomsskole og oppover (13+), dette på grunn av at man må kunne følge utdelte oppgaver og instruksjoner, samt forstå engelske feilmeldinger og finne løsningsforslag selv, f.eks. på internett. Dersom barn under denne alderen ønsker å delta er det ønskelig at det er med en foresatt som kan hjelpe til med oppgavene, vi prøver å utforme godt læremateriell slik at ingen forkunnskaper kreves. (Foreldre/foresatte/andre voksne er selvfølgelig velkommen til å følge med deltakere uavhengig av alder, vi har kaffe!).

På kveldene finnes det oppgavesett man kan få utdelt og veiledere tilgjengelig for å hjelpe til.

Noen kvelder vil det være litt servering, det kan være kjeks og saft, andre ganger pølse og brus.

 

Du finner oss i Kjøpmannsgata 38 – 2. etg. Inngang mellom BS Pub & Kultur og eFiKS Gaming.

(Våre lokaler ligger dessverre i en gammel bygning uten tilknytning til heis)

Påmelding

For å kunne delta i kodeklubben må du sende oss en melding i kontaktskjemaet, da vil vi legge deg til i vår gruppe i appen Spond. Igjennom Spond vil vi annonsere de forskjellige aktivitetene vi har og påmelding gjøres i appen etter «først til møllaprinsippet» for hvert arrangement. Fra høsten 2023 vil klubben ha faste kvelder mandag mellom 17:00 og 20:00, og vi har plass til opptil 12 deltakere hver gang. På ordinære kodekvelder legger vi opp til at man kan komme og gå som man vil, som et slags «åpent hus». Noen ganger arrangerer vi nybegynnerkurs og forelesninger, da er det lurt å møte opp til annonsert tid. Ta gjerne kontakt dersom du ønsker å bidra med å lage et tilbud innenfor et tema eller andre grupper enn det vi kan tilby i dag, vi trenger flere frivillige!

Oppsummert: Send oss kontaktskjema, last ned Spond, bli lagt til, trykk delta!

I utgangspunktet legger vi opp til at hver deltaker har med seg sin egen bærbare datamaskin. Det er ikke så viktig hvilket operativsystem som brukes. Alle typene Windows, Linux, MacOS eller ChromeOS fungerer til de fleste kodeoppgaver. Det kan være lurt å ha bruker med administrative rettigheter for å legge inn den programvaren vi bruker. (Vi har noen maskiner til utlån for deltakere som ikke har mulighet til å ha med egen.)

Vi ønsker å ha et trivelig og rolig miljø med mye kos og hygge, kanskje litt musikk eller andre artige aktiviteter. Men husk at kodeklubben er et sted for læring, konsentrasjon og arbeid med programmering. Deltakere kan bli oppfordret til å avslutte for dagen dersom de er til sjenanse for andre som jobber.

    Påmelding til kodeklubben

    Kun nødvendig for deltakere under 13 år,
    og ellers hvis man ønsker å registrere dette:

    Ved å sende inn skjema godtar du at vi lagrer opplysningene så lenge vi finner det nødvendig. Det er kun styret og nøkkelpersoner i Kodeklubben som vil få tilgang til disse. Opplysningene kan også bli brukt til å danne grunnlag for tilskuddsordninger. Du godtar også å motta informasjon om kodeklubbens aktiviteter. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket og be om å få dine opplysninger slettet.